top of page

Csúnya, de finom!



Ez a recept nem éppen a diétázók kedvence lesz.


Az összetevői nagyon egyszerűek: csupa otthoni alapanyag, ráadásul az őszi szüretelésből megmaradt almákat is felhasználhatjuk.


Miután meghámoztuk és lereszeltük az almákat, ügyeljünk arra, hogy ne teljesen nyomjuk ki a levüket, ettől ugyanis puhább tésztát fogunk kapni. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a sütőport és két tojást, majd annyi lisztet, hogy nokedli tészta állagú masszát kapjunk. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát (például teljesen kinyomtuk az almák levét), vízzel higíthatjuk. Fontos, hogy ne palacsintatésztára hasonlítson, mivel valamennyire formázhatónak kell lennie. A masszából egy evőkanál segítségével formázzunk nudli nagyságú darabokat, majd a forróra felmelegített olajba óvatosan engedjük bele. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, vigyázzunk, mert hamar odaéghet! A belseje nem fog kiszáradni, íze és állaga pedig leginkább az ikeás fahéjas fánkra fog emlékeztetni.

Összeségében egy nagyon egyszerű, ízletes és olcsó sütit kapunk, amit akár karácsonykor is tálalhatunk. Akinek esetleg diétázni van kedve és szükségét is érzi, az ehet almát önmagában is.










1.ábra: Almák lereszelése 2. ábra: Minden alapanyag összekeverése









3. ábra: Formázás 4. ábra: Tálalás porcukorral



Jó étvágyat!



Csizmazia Richárd















19 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Hétfői gasztro válogatásaink

ERDEI GYÜMÖLCSÖS TURMIX Hozzávalók: - fagyasztott gyümölcs keverék (eper, málna, meggy, ribizli, szeder) - egy pohár narancslé (ezt ízlés szerint adagolhatod) - méz tetszés szerint Elkészítés: - A fag

bottom of page